Maxi Toys a deschis al treilea magazin al francizei belgiene. „Romania e locatia perfecta pentru sediul regional”

19 May, 11:10 • Redactia DailyBusiness
Un nou magazin de jucarii Maxi Toys a fost inaugurat luni in Mega Mall.  Cel de-al treilea magazin al francizei belgiene in Romania are o suprafata totala de 300 mp.
Maxi Toys a deschis al treilea magazin al francizei belgiene. Romania e locatia perfecta pentru sediul regional

Franciza Maxi Toys este gestionata in Romania de distribuitorul de jucarii Nicoro Trading. 
„Scopul acestui brand este sa isi stabileasca sediul central in Romania, dar sa se extinda la nivel regional, ceea ce va genera efecte benefice pentru economia romaneasca”, a declarat Philippe Beke, ambasadorul Belgiei la Bucuresti. 

In prezent, Nicoro Trading detine drepturile de francizare pentru Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia si Ungaria, intentionand sa creeze un centru de distributie si promovare in tara noastra. 

„Scopul principal al Nicoro Trading este extinderea retelei de magazine Maxi Toys in Bucuresti si in tara”, a declarat Mihai Frangulea, directorul general al Nicoro Trading. 

„Romania este o locatie perfecta pentru a stabili sediul regional al Maxi Toys. Intentionam sa extindem reteaua de magazine cu pana la 40 de locatii in anii urmatori. In acest moment, conceptul de magazin este unul adaptat pietei, respectiv un spatiu mai mic de expunere comparativ cu media magazinelor Maxi Toys din lume, care este de 1.000 de mp. Deocamdata, am considerat ca piata din Romania nu este pregatita pentru magazine specializate de dimensiuni mai mari. In cadrul magazinelor ne vom indrepta atentia spre promovarea jucariilor de brand si a licentelor cunoscute”, a declarat Tony Mettens, proprietarul Maxi Toys, la deschiderea magazinului din cadrul Mega Mall.

Retailerul Maxi Toys detine, in prezent, peste 300  de magazine in 16 tari, fiind un jucator important pe pietele din Belgia, Luxemburg, Franta, Elvetia si Italia. Din 1997, Maxi Toys este parte a consortiului olandez Blokker Holding, cu o cifra de afaceri anuala de aproape 3 miliarde de euro. Blokker Holding gestioneaza  500 de magazine de jucarii sub brandurile Intertoys si Bart Smit.