- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Mega Image: 50 de magazine in Bucuresti, pana in 2010

06 Jul, 08:03 • Redactia DailyBusiness
Reteaua de supermarketuri Mega Image isi propune sa isi tripleze numarul de magazine din Bucuresti, urmand sa ajunga la 50 de unitati pana in 2010. Fiecare magazin nou deschis va costa in jur de 1 mil.euro, au declarat reprezentantii companiei la inaugurarea unui magazin in Giulesti.
Mega Image: 50 de magazine in Bucuresti, pana in 2010

„Vom ajunge la un numar de 50 de magazine, in Bucuresti pana la finele anului 2010, iar anul viitor vom deschide cinci magazine noi in capitala. Spatiul este cea mai mare problema cu care ne confruntam, deoarece Bucurestiul devine foarte scump. (…) Luam in considerare orice oportunitate, inclusiv achizitia unui alt lant de magazine, daca aceasta ar fi solutia optima pentru noi”, a declarat directorul general Mega Image, John Kyritsis.

Afacerile Mega Image, in crestere cu 10% in 2007

Mega Image, membra a Delhaize Group din Belgia, a inaugurat joi in cartierul bucurestean Giulesti al 17 – lea magazin din capitala. Magazinul a fost construit cu o investitie de 750.000 euro si are o suprafata de 780 metri patrati, din care 700 sunt alocati spatiului de vanzare. Magazinul este al 20-lea pe care compania il are in tara, iar in afara de magazinele din Bucuresti, mai exista unul in Ploiesti si doua in Constanta.

Mega Image a inregistrat anul trecut, venituri din vanzari in valoare de 70,88 milioane euro, in crestere cu 10,8% fata de anul 2005.

„Pentru anul in curs estimam o crestere mult mai mare a cifrei de afaceri, decat cea de 10% inregistrata anul trecut”, a mai spus Kyritsis.

Grupul detine magazine de tip supermarket in opt tari de pe trei continente: America de Nord, Europa si Asia, cu peste 2600 de magazine.

Cele mai multe magazine sunt localizate in Statele Unite, Belgia si Grecia. Grupul mai opereaza centre comerciale in Romania si Indonezia.