- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Metrorex da 68,2 mil.lei pe lifturi de acces in reteua de metrou

29 Sep, 17:06 • Redactia DailyBusiness
Metrorex a incheiat un contract cu asocierea Somet/Schindler Romania/Tiab de 68,22 milioane de lei pentru a monta lifturi si platforme de acces in actuala retea de metrou, destinate persoanelor cu handicap, potrivit Mediafax.
Metrorex da 68,2 mil.lei pe lifturi de acces in reteua de metrou

Contractul este finantat printr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii si are o durata de un an.

Lifturile se vor utiliza atat la interior, cat si la exterior, in mod deosebit pe trasee directe de la nivel stradal la nivel peron, orientate in vederea asigurarii accesului persoanelor cu dizabilitati in reteaua de metrou existenta.

Aproximativ 700.000 de persoane folosesc zilnic reteaua de metrou, care are o lungime de 67 kilometri, patru magistrale si 49 de statii.

Firma Somet este controlata de mai multe persoane fizice, principalul actionar fiind Stefan Marian Stanciu (48,19%), iar in structura actionariatului se regaseste si SIF Muntenia (5%).

Schindler Romania a fost infiintata in 1999, ca parte a grupului Schinder, fiind responsabila pentru distribuirea, instalarea si intretinerea tuturor ascensoarelor si scarilor rulante ale marcii.

Tiab (Trustul de Instalatii si Automatizari Bucuresti) este companie specializata in lucrari de instalatii si automatizari in domeniul constructiilor industriale, parte a grupului francez Vinci.