Finante-Banci

Ministrii de finante din UE nu au ajuns la nici un acord privind criza datoriilor

18 Sep, 13:50 • Redactia DailyBusiness
Ministrii de finante din Uniunea Europeana nu au ajuns la nici un acord in ceea ce priveste criza datoriilor din zona euro, in urma discutiilor pe care le-au purtat in acest weekend in cadrul unui summit din Polonia.
Ministrii de finante din UE nu au ajuns la nici un acord privind criza datoriilor

Ministrii de finante si guvernatorii bancilor centrale din cele 27 de state ale UE au discutat, vineri si sambata, despre mecanismele de aparare impotriva crizei.

La intalnire a participat si secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, care a cerut Germaniei sa ofere mai multe stimulente fiscale statelor din zona euro, relateaza [url=http://www.reuters.com/article/2011/09/17/us-eu-crisis-idUSLDE78G00Z20110917]Reuters[/url]

Totusi, apelul lui Geithner a fost respins de liderii europeni, intrucat acestia considera ca sustenabilitatea si consolidarea finantelor publice ale statelor din regiune sunt mai importante decat cheltuirea banilor pentru crestere economica.

„Consolidarea fiscala ramane prioritatea principala a zonei euro”, a declarat Jean-Claude Juncker, premierul Luxemburgului si liderul zonei euro.

„Lectia” oficialului american nu a fost primita bine de unii oficiali europeni.

„E ciudat ca americanii ne dau lectii, desi ei au probleme fundamentale mult mai grave decat statele din zona euro”, a declarat Maria Fekter, ministrul de finante al Austriei.