- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Ministrul Finantelor: Guvernul nu opteaza pentru reducerea TVA la alimente

03 Feb, 11:38 • Redactia DailyBusiness
Guvernul nu are in vedere vreo reducere a taxei pe valoarea adaugata (TVA), implicit nici la alimente, optiunea in cazul unei oportunitati de relaxare fiscala fiind reducerea contributiilor pentru asigurarile sociale, a declarat vineri ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.
Ministrul Finantelor: Guvernul nu opteaza pentru reducerea TVA la alimente

„In acest moment, nu avem pe agenda vreo reducere a TVA. Singurele lucruri discutate la nivel fiscal ar fi [b]reducerea contributiilor de asigurari sociale[/b]. Ma bucura ca si cei din opozitie sustin reducerea CAS”, a spus Ialomitianu, intrebat daca Executivul intentioneaza sa reduca TVA la alimente.

Ministrul Finantelor a argumentat ca nu doreste sa se regaseasca in situatia omologului din Ungaria, care la cateva luni dupa taierea unor taxe directe a fost obligat sa majoreze TVA la nivelul record din UE de 27%, conform Mediafax.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat joi ca TVA ar trebui redusa la 10% pentru produsele agroalimentare intrucat ar avea ca efect scaderea preturilor alimentelor si ar contribui la combaterea evaziunii.

„In etapa urmatoare ar trebui sa discutam foarte mult despre ce inseamna TVA si nivelul accizelor la produsele agro-alimentare. Ar trebui gandit un TVA de sub 10%”, a afirmat Tabara.

Ulterior, premierul Emil Boc a spus ca scaderea TVA la produsele agroalimentare nu reprezinta pentru Guvern o tema de discutie in acest moment.