Mol a finalizat achizitia benzinariilor Agip in Romania si a ajuns la 200 de unitati

02 Feb, 17:13 • Redactia DailyBusiness
Grupul Mol a finalizat achizitia ENI Romania, incluzand reteaua de 42 de benzinarii Agip. Elementele de identitate specifice marcii Mol vor fi introduse in scurt timp in statiile preluate.
Mol a finalizat achizitia benzinariilor Agip in Romania si a ajuns la 200 de unitati

Ca urmare a integrarii benzinariilor achizitionate, Mol va ajunge in 2015 la o retea de aproximativ 200 de unitati in Romania. 

„Aceasta tranzactie contribuie in mod semnificativ la atingerea obiectivului Grupului Mol de a-si spori cota de piata si acoperirea in regiunea Europei Centrale si de Est si in special in Romania. Suntem hotarati sa dezvoltam pe termen lung operatiunile din aceasta tara”, a declarat Lars Höglund, senior vice-president al diviziei de Retail a grupului Mol.

„MOL Romania are un model de afaceri construit in jurul clientilor sai, iar in ultimii ani am reinvestit in mod permanent cea mai mare parte a profitului obtinut atat in extinderea retelei, cat si in imbunatatirea serviciilor si a competentelor echipei noastre. Obiectivul nostru principal este ca durata procesului de trecere la marca MOL sa fie redusa si sa punem la dispozitia clientilor, cat de repede posibil, produse si servicii de calitate inalta in benzinariile nou-achizitionate”, a declarat Kinga Daradics, country chairman & CEO Mol Romania. 

Ca urmare a finalizarii tranzactiei, ENI Romania va fi redenumita Mol Retail Comert SRL incepand cu 2 februarie 2015. Ulterior, aceasta companie va fuziona cu Mol Romania.