- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Moody’s a pus sub supraveghere ratingul pentru soliditate financiara al 7 banci

10 Jun, 09:37 • Redactia DailyBusiness
Moody's a pus joi sub supraveghere pentru o posibila retrogradare ratingul pentru soliditate financiara al Banco Comercial Portugues (BCP), prezenta in Romania, si cele ale altor sase banci portugheze, dupa ce in aprilie a luat masuri similare pentru calificativele pentru datorii si depozite.
Moody’s a pus sub supraveghere ratingul pentru soliditate financiara al 7 banci

Astfel, ratingul „D” al BCP pentru soliditate financiara, „Baa3” pentru datorii pe termen lung si „B2” pentru actiuni preferentiale se afla sub supraveghere in vederea unei posibile revizuiri in scadere, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Celelalte banci cu ratinguri puse sub supraveghere sunt Caixa Geral de Depositos, Banco Espirito Santo, Banco Santander Totta, Banco BPI, Caixa Economica Montepio Geral si Banco Internacional do Funchal, relateaza Mediafax.

In luna aprilie, Moody’s a plasat sub supraveghere ratingurile acestor banci pentru datorii pe termen lung cu prioritate la plata si depozite, cu exceptia Banco Santander Totta, pentru care a fost luata o asfel de masura joi.

Masurile reflecta mediul operational tot mai dificil pentru bancile portugheze, care va exercita presiuni asupra profitabilitatii si calitatii activelor si va limita accesul la finantare si capital.

Un alt factor care a influentat masura este ratingul suveran al Portugaliei, „Baa1”, care se afla sub supraveghere pentru o eventuala rwetrogradare.

BCP, prezenta in Romania prin Millennium Bank, detinea la sfarsitul lunii martie active de 96,6 miliarde de euro.