- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Moody’s retrogradeaza 30 de banci din Spania

25 Mar, 09:24 • Redactia DailyBusiness
Agentia de evaluare financiara Moody's a revizuit in scadere ratingurile de credite si depozite pentru 30 de banci din Spania, urmand sa analizeze daca executivul spaniol este dispus sa sustina toate institutiile financiare in cazul unei crize, relateaza Mediafax.
Moody's retrogradeaza 30 de banci din Spania

Moody’s a coborat cu doua trepte calificativele a 15 institutii de credit si cu trei trepte cele apartinand altor cinci, in timp ce restul au fost retrogradate cu o singura treapta.

„Pare tot mai plauzibil ca la un anumit moment sa fie nevoie de luarea unor decizii dure in privinta echilibrarii motivatiei statului de a sustine bancile cu nevoia de a-si proteja propriile finante. In opinia Moody’s, este tot mai probabil ca statul sa nu fie pregatit sa ofere un cec in alb tuturor bancilor”, considera analistii agentiei.

Printre bancile retrogradate se numara Banco Pastor, CatalunyaCaixa, Banco Popular Espanol, Banco Espanol de Credito sau Santander Consumer Finance.

Calificativul suveran al Spaniei a fost redus la „Aa2” pe 10 martie, Moody’s anticipand ca guvernul va avea cheltuieli mai mari decat estima pentru consolidarea sistemului bancar. Spania ar putea avea nevoie de pana la 50 de miliarde de euro pentru a asigura un nivel adecvat de capitalizare, potrivit calculelor Moody’s.