- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Nabucco: Niciun alt proiect din Coridorul Sudic nu poate sustine ca este concurent cu noi

12 Jul, 14:06 • Redactia DailyBusiness
Nabucco este singura initiativa economica ce are in vedere diversificarea surselor de gaze si a rutelor de transport din regiune si niciun alt proiect din Coridorul Sudic nu poate sustine ca este concurent in acest sens, au declarat luni reprezentantii proiectului din care face parte si Romania.
Nabucco: Niciun alt proiect din Coridorul Sudic nu poate sustine ca este concurent cu noi

Aceasta declaratie a fost realizata dupa ce publicatia germana Handelsblatt a scris ca grupul rus Gazprom a invitat compania germana RWE sa participe la dezvoltarea gazoductului South Stream, concurent direct al proiectului european Nabucco.

„In prezent, proiectul Nabucco este singura initiativa economica ce are in vedere diversificarea surselor de gaze si a rutelor de transport, precum si cresterea competitiei pe piata din Europa. Niciun alt proiect din Coridorul Sudic nu poate sustine ca este concurent in acest sens sau ca se afla intr-un stadiu la fel de avansat si ca este la fel de bine pozitionat precum Nabucco”, au spus reprezentantii proiectului.

Ei au precizat ca Nabucco este singurul proiect care are o baza legala ferma, avand un acord interguvernamental – ratificat in toate tarile de tranzit – deja semnat.

Nabucco a demarat deja Studiul de Impact Social si asupra Mediului si toate companiile nationale Nabucco au fost create si sunt operationale.

„In prezent, Nabucco poarta negocieri cu banci importante precum BEI, BERD si IFC. Toti cei sase actionari Nabucco sunt hotarati sa finalizeze si sa promoveze proiectul. Proiectul Nabucco se deruleaza conform planului si va fi finalizat”, au conchis reprezentantii proiectului.