- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

NNDKP IP a lansat un serviciu de monitorizare a marcilor

26 May, 11:56 • Redactia DailyBusiness
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen Consiliere in Proprietate Intelectuala (NNDKP IP) a lansat un serviciu reconfigurat de monitorizare a marcilor, a anuntat miercuri compania.
NNDKP IP a lansat un serviciu de monitorizare a marcilor

Lansarea noului serviciu are loc dupa ce in mai a intrat in vigoare o lege noua, care nu mai permite Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) sa refuze, din oficiu, inregistrarea marcilor care copiaza marci deja inregistrate si folosite pe piata, nici macar in cazul in care este vorba despre marci notorii.

OSIM poate lua masuri numai daca in termen de doua luni de la publicarea in format electronic a cererii de inregistrare a marcii, o persoana interesata formuleaza opozitie la inregistrarea marcii respective.

OSIM a publicat deja o lista cuprinzand aproape 2.000 de crereri nationale de inregistrare de marca deja depuse la inregistrare, si care vor fi inregistrate in cazul in care persoanele interesate nu vor depune opozitii pana la data de 9 iulie.

Avand in vedere aceasta schimbare a legislatiei, NNDKP IP ofera companiilor serviciul de monitorizare a marcilor depuse la inregistrare, care le va permite sa afle in timp util despre orice cereri de inregistrare a unor marci potential conflictuale ce vizeaza teritoriul Romaniei.

„In conditiile in care OSIM nu mai are posibilitatea legala de a refuza, din oficiu, inregistrarea marcilor care copiaza marci deja inregistrate si folosite pe piata, nici macar in cazul in care este vorba despre marci notorii, companiile vor fi nevoite sa gaseasca solutii alternative pentru a-si proteja investitiile facute pentru publicitatea marcilor proprii. Cred ca cea mai eficienta astfel de solutie este monitorizarea cererilor de marca vizand teritoriul Romaniei”, considera Alexandru Harsany, partener al casei de avocatura si Coordonator al diviziei NNDKP IP.

NNDKP IP este o entitate afiliata NNDKP, specializata in domeniul drepturilor de proprietate intelectuala.