Noriel a deschis cu 500.000 euro cel mai mare magazin din retea

02 Apr, 14:52 • Redactia DailyBusiness
Retailerul de jucarii Noriel a deschis cel mai mare magazin din reteaua sa in cadrul noului centru comercial din Brasov, Coresi Shopping Resort, lansat saptamana trecuta.
Noriel a deschis cu 500.000 euro cel mai mare magazin din retea

Cu o suprafata de 1.024 mp, Noriel Mega Store a presupus o investitie de 500.000 euro. 

„Acesta este primul Mega Store deschis, insa nu excludem sa mai deschidem doua pana la finalul acestui an”, a declarat Cristian Constantinescu, CEO Noriel.

Complexul Coresi are o galerie comerciala de 32.000 metri patrati iar Noriel este unul dintre magazinele ancora ale complexului, intre cele 100 magazine deschise.

Cu deschiderea noului mega-store, reteaua Noriel ajunge la un total de 44 de magazine in toata tara.  
Compania Noriel a fost infiintata in 1993 de catre sotii Mirela si George Constantinescu, de profesie ingineri.

Compania a inceput prin a produce jocurile „Nu te supara, frate”, „Comoara lui Piticot” sau „Pacalici” in diverse sectii din Bucuresti, iar in 1999 a infiintat propriul centru de productie in Prahova. Astazi compania are  o linie variata de produse proprii, care include jocurile romanesti deja celebre, plusuri si jocuri educative precum Plastelino sau Micul Artist.

Grupul Noriel este condus astazi Cristian Constantinescu, in actionariatul grupului fiind si compania Axxess Capital (ce administreaza fondurile de investitii RAEF si BAF). In prezent, Grupul Noriel include companiile Noriel Impex (distribuitor de jucarii), Toys and Games Industry (fabrica de jucarii de la Prahova), Intertoy Zone (divizia de retail fizic si online). Cu o retea de 44 de magazine in 25 de orase, Noriel este liderul pietei de retail de jucarii din Romania.