O ploaie de meteoriti a provocat pagube si raniti in regiunea Urali (VIDEO)

15 Feb, 09:04 • Redactia DailyBusiness
O ploaie de meteoriti cauzata de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii Urali, insotita de explozii violente, a spart ferestrele unor imobile in mai multe localitati, a provocat panica si a ranit aproximativ 50 de persoane, scriu agentiile ruse citand autoritati si martori.
O ploaie de meteoriti a provocat pagube si raniti in regiunea Urali (VIDEO)

Inregistrari video postate de catre locuitori pe Internet surprind meteoriti incandescenti pe cer, la mica altitudine, traiectoria lor parand sa indice o coliziune apropiata cu solul, relateaza Mediafax.
In alta inregistrare, locuitori, dintre care unii au iesit din casa pe jumatate dezbracati, observa acelasi fenomen ce se produce deasupra imobilului in care locuiesc, in timp ce se aud explozii.

„Un meteorit s-a dezintegrat deasupra regiunii Urali, arzand partial in straturile inferioare ale atmosferei. Fragmente de meteorit au atins solul si au cazut in zone putin populate din regiunea Celiabinsk”, a anuntat filiala locala a Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta intr-un comunicat, citat de [url=http://www.mediafax.ro/externe/o-ploaie-de-meteoriti-a-provocat-pagube-si-raniti-in-regiunea-urali-evenimentul-a-fost-filmat-foto-video-10563469]Mediafax[/url]

Potrivit aceleiasi surse, suflul exploziei a spulberat ferestre „de la etajele superioare ale unor imobile”.
Un oficial din cadrul ministerului, citat de RIA Novosti, a anuntat aproximativ 50 de raniti.
„Potrivit unor informatii preliminare, 50 de persoane au primit ingrijiri pentru traumatisme”, a anuntat el. Ministerul a anuntat anterior ca patru persoane au fost ranite de cioburi de sticla.

[dbvideo=1044]