Omul care s-a opus proiectului Rosia Montana, sechestrat in propriul birou de la Institutul Geologic Roman

28 May, 17:30 • Redactia DailyBusiness
Profesorul Stefan Marincea (foto), fost director al Institutului Geologic Roman, a fost sechestrat in propriul birou din ordinul noii conduceri ai institutiei, conform unor surse din interiorul Institutului. Scena s-a petrecut la doar doua zile dupa ce Marincea a revenit din Belgia, acolo unde a participat in cadrul unui proiect de cercetare.
Omul care s-a opus proiectului Rosia Montana, sechestrat in propriul birou de la Institutul Geologic Roman

Marincea a confirmat pentru romaniacurata.ro ca a fost victima unui incident, sustinand ca s-au ridicat din biroul sau mai multe documente.

„I-a interesat foarte mult un dosar despre Rosia Montana, unde eu am facut opozitie. Erau fotocopii dupa rapoarte tehnice, inclusiv a unei harti care nu le convine. Au mai luat niste inscrisuri aparent ale lui Maruntiu (fost director, n.r.). E clar ca sunt ai celor de la Rosia Montana. Este o teroare a unei factiuni, grup infractional. Colegii mei sunt terorizati. Lucrez intr-o inchisoare condusa de indivizi cu practici interlope”, sustine profesorul care s-a opus proiectului Rosia Montana.

Stefan Marincea a castigat in august anul trecut pe fond procesul pe care i l-au intentat reprezentantii Rosia Montana Gold Corporation, dupa dezvaluirile pe care le-a facut pentru comisia parlamentara in toamna anului 2013, potrivit carora RMGC a falsificat hartile de la Rosia Montana. 

Stefan Marincea a desfiintat
 proiectul de exploatare de la Rosia Montana in cadrul comisiei speciale parlamentare, criticand multiple puncte aflate in acordul cu RMGC.