- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

OTP Bank a obtinut un imprumut de 10 mil.euro de la BERD pentru finantarea proiectelor de energie

23 Dec, 15:02 • Redactia DailyBusiness
BERD a acordat un imprumut de 10 milioane de euro OTP Bank Romania pentru finantarea proiectelor de energie durabila, derulate de catre companiile locale, a anuntat joi banca.
OTP Bank a obtinut un imprumut de 10 mil.euro de la BERD pentru finantarea proiectelor de energie

Astfel, banca va putea finanta investitiile de eficienta energetica derulate de catre companiile romanesti cu imprumuturi pe termen lung, in valoare de pana la 2,5 milioane euro fiecare.

Fondurile BERD vor fi completate de o componenta nerambursabila oferita de Uniunea Europeana pentru finantarea unui program de asistenta tehnica, precum si pentru acordarea unor stimulente directionate catre sub-debitori pentru promovarea investitiilor in sectorul energiei durabile.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a investit peste 4,8 miliarde euro in diferite sectoare ale economiei si a mobilizat investitii suplimentare de peste 9 miliarde euro.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank este prezent in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 12 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1.500 de unitati.