Finante-Banci

Patru banci vor imprumuta Posta Romana cu 100 mil. lei

27 Jan, 12:33 • Redactia DailyBusiness
Banca Comerciala Romania (BCR), Banca Transilvania, CEC Bank si Millennium Bank Romania vor acorda Companiei Nationale Posta Romana un imprumut de 100 milioane de lei pentru finantarea capitalului de lucru.
Patru banci vor imprumuta Posta Romana cu 100 mil. lei

„In urma unei licitatii initiate in iulie 2012, Banca Transilvania si-a adjudecat un lot de 20 milioane de lei, iar un altul de catre Banca Comerciala Romania. Restul loturilor, in suma de 60 milioane de lei, au ramas neadjudecate si, in acest context, Posta a procedat la negociere fara anunt de participare. In urma procedurii, Millennium Bank si-a adjudecat doua loturi in suma totala de 20 milioane de lei, pentru care s-a semnat deja contractul, iar restul au revenit CEC Bank, contractul de imprumut fiind in curs de semnare”, au declarat pentru [url=http://www.mediafax.ro/economic/patru-banci-vor-imprumuta-posta-romana-cu-100-milioane-de-lei-pentru-finantarea-capitalului-de-lucru-10524156]Mediafax[/url] reprezentantii Postei Romane.

Rambursarea creditului se va efectua din sursele proprii ale operatorului postal.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.