Perchezitii la Brigada Rutiera Bucuresti. Politisti, acuzati ca au luat spaga de la soferi

19 Apr, 09:09 • Redactia DailyBusiness
Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie au descins vineri la sediul Brigazii Rutiere a Capitalei si la locuintele a noua agenti de circulatie suspectati ca, cel putin in ultimul an, au luat de la mai multi soferi sume intre 200 si 300 de lei pentru a nu-i sanctiona, potrivit unor oficiali din DGA, citati de Mediafax.
Perchezitii la Brigada Rutiera Bucuresti. Politisti, acuzati ca au luat spaga de la soferi

Sursele citate au declarat ca ofiterii Directiei Generale Anticoruptie monitorizeaza agentii vizati de ancheta inca de acum un an, dupa ce mai multe persoane au sunat la Linia Verde a DGA si au anuntat ca politisti de circulatie le-au cerut mita, iar alti soferi au depus denunturi scrise.

Politistii anticoruptie au declansat o ancheta si au trimis in teren inclusiv agenti sub acoperire, care au incalcat in mod intentionat legea privind circulatia pe drumurile publice, apoi le-au dat bani politistilor vizati.
Parchetul Tribunalului Bucuresti a precizat, intr-un comunicat de presa, ca in urma celor zece perchezitii vor fi puse in executare noua mandate de aducere.
„Actiunea vizeaza mai multe cauze ce au ca obiect savarsirea infractiunilor de luare de mita, fals intelectual si abuz in serviciu contra intereselor publice. Din materialul probator administrat pana la momentul actual a rezultat ca in activitatea infractionala sunt implicati mai multi agenti de politie rutiera”, potrivit Parchetului Capitalei.