- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Persoanele fizice nu mai pot inmatricula vehicule noi provenite din UE fara dovada platii TVA

10 Sep, 15:34 • Redactia DailyBusiness
Persoanele neinregistrate in scopuri de TVA nu mai pot inmatricula vehiculele provenite din spatiul intracomunitar fara sa faca dovada platii TVA, in cazul masinilor noi, sau fara sa prezinte un certificat care ii scuteste de acesta taxa, in cazul celor uzate, scrie Mediafax.
Persoanele fizice nu mai pot inmatricula vehicule noi provenite din UE fara dovada platii TVA

Astfel, potrivit unui Ordin al ministerelor Administratiei si Internelor si al Finantelor Publice, intrat vineri in vigoare, persoanele care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA si solicita inmatricularea unui mijloc de transport nou achizitionat din spatiul intracomunitar vor trebui sa depuna un „Certificat privind atestarea platii taxei pe valoarea adaugata, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport noi”, emis de Agentia Nationale de Administrare Fiscala.

In cazul achizitiei unui vehicul second hand, persoana care solicita inmatricularea trebuie sa prezinte un document care atesta ca masina nu intra sub incidenta platii TVA.

Aceasta reglementare nu se aplica si in cazul persoanelor juridice, insa, conform noilor norme, acestea vor fi verificate pe cale informatica daca sunt inregistrate in scopuri de TVA.