- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Piata asigurarilor a scazut cu 4,5% in primele sapte luni, la 5,08 mld. lei

16 Sep, 10:47 • Redactia DailyBusiness
Primele subscrise din asigurari generale si de viata au atins, in primele sapte luni, nivelul de 5,08 miliarde de lei, in scadere 4,5% fata de iulie 2009, pe fondul reducerii veniturilor din polite generale cu 6,4%, la 4,12 miliarde de lei, a declarat Angela Toncescu, presedintele CSA.
Piata asigurarilor a scazut cu 4,5% in primele sapte luni, la 5,08 mld. lei

„Dupa cum se cunoaste, in totalul subscrierilor pietei locale a asigurarilor, politele auto au o pondere semnificativa. In ciuda caderii vanzarilor auto in leasing, care aduceau grosul primelor, asiguratorii au reusit sa promoveze si alte tipuri de polite, ale caror subscrieri au preluat, in mare parte, scaderile pe auto”, a afirmat Toncescu, citata de Mediafax.

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a adaugat ca veniturile din asigurari de viata au crescut cu 4,8%, la 961 milioane de lei.

„Este imbucurator ca subscrierile au crescut, in conditiile in care, anul trecut, piata de profil a scazut”, a spus Toncescu.

Potrivit CSA, asiguratorii au platit despagubiri de 2,7 miliarde de lei pentru asigurari generale si de 373 milioane de lei pentru contractele de viata.

„La finele lunii iunie, asiguratorii detineau rezerve de 11,3 miliarde de lei, in crestere cu 8% fata de nivelul consemnat in primul semestru al anului 2009”, a mai spus Toncescu.

In 2009, piata asigurarilor a scazut cu 0,7%, la 8,87 miliarde de lei.