Finante-Banci

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat proiectul de lege privind OUG 50

23 Dec, 10:08 • Redactia DailyBusiness
Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, joi, proiectul de lege privind ordonanta creditelor populatiei, cu modificarile cuprinse in raportul suplimentar elaborat miercuri de Comisia de Buget, Finante si Banci.
Plenul Camerei Deputatilor a adoptat proiectul de lege privind OUG 50

Presedintele de sedinta, Ioan Oltean, a declarat ca proiectul de lege pentru aprobarea OUG 50/2010 a fost adoptat cu 134 de voturi „pentru”, 71 „impotriva” si 12 abtineri, potrivit Mediafax.

Comisia de Buget-Finante a elaborat, miercuri, un raport suplimentar la OUG 50, stabilind ca Ordonanta nu se aplica contractelor in derulare, cu exceptia comisioanelor de rambursare anticipata, care raman zero, ca refinantarea se negociaza si ca CAR-urile nu intra sub incidenta actului.

Vicepresedintele Comisiei de Buget-Finante, deputatul PDL Adrian Nitu, cel care a condus lucrarile comisiei in absenta deputatilor din opozitie, a declarat ca in raport a fost modificata prevederea referitoare la obligativitatea bancii de a refinanta, fara costuri, creditele, stabilindu-se ca banca sa poata refinanta un credit, in urma analizei clientului, negociind posibilitatile de refinantare.

Intrebat ce stabileste raportul suplimentar referitor la actele aditionale, Nitu a spus ca s-a decis ca toate contractele care au fost semnate sa ramana in vigoare, ca si cele care au intrat in vigoare conform legii, cu exceptia data de situatia in care sunt atacate fie de client, fie de banca, caz in care urmeaza sa se renegocieze contractul.