Polisano Pharmaceuticals a livrat la export primul medicament oncologic

27 Jun, 12:48 • Redactia DailyBusiness
Fabrica de medicamente Polisano Pharmaceuticals, o investiție de 70 de milioane de euro a Grupului Polisano din Sibiu, a expediat în 24 iunie, către parteneri din Germania și Spania, un prim lot de 229.000 de unități farmaceutice de Imatinib mesylate, medicament oncologic prescris în tratamentul leucemiei.
Polisano Pharmaceuticals a livrat la export primul medicament oncologic

Momentul livrării a coincis cu expirarea patentului pe teritoriul Germaniei și Spaniei pentru molecula de Imatinib, de la această dată produsul devenind generic. Pe măsura expirării protecției dată de patent pentru produsul original, fabrica din Sibiu va livra, până la sfârșitul anului, acest produs vital în tratarea cancerului și în Franța, Marea Britanie, Italia, Elveția și Polonia.

Polisano Pharmaceuticals reprezintă cea mai mare capacitate de producție medicamente oncologice din Europa Centrală și de Est, fiind defășurată pe o suprafață de 33.000 mp, având peste 400 de echipamente și linii de fabricație de ultimă generație, cu o capacitate de producție de 32 milioane de unități comerciale echivalentul a 682 milioane de unități farmaceutice.