Finante-Banci

Ponta, despre ordonanta privind AGA si CA: Daca nu e aplicata, salariile pot creste oricat

23 Nov, 11:02 • Redactia DailyBusiness
Indemnizatiile reprezentantilor statului in AGA si CA din companii de stat au fost limitate pana la finele anului 2011, dupa care nu a mai existat o limita superioara pana cand Guvernul nu a impus plafonul de 25%, iar daca ordonanta nu este aplicata, salariile vor creste oricat, spune premierul Ponta.
Ponta, despre ordonanta privind AGA si CA: Daca nu e aplicata, salariile pot creste oricat

„Precizez foarte clar ca indemnizatiile managerilor si reprezentantilor in AGA si CA au fost limitate pana la 31 decembrie 2011. De la 1 ianuarie 2012, prin intrarea in vigoare a Ordonantei privind guvernarea corporatista, acestea nu mai aveau niciun fel de limitare superioara. Astfel, am limitat veniturile managerilor la de sase ori salariul brut pe ramura, iar veniturile reprezentantilor in AGA si CA, la 25% din indemnizatia managerilor. Daca aceasta ordonanta va fi declarata neconstitutionala, practic salariile pot fi oricat: 50.000, 100.000, un milion de euro. Vor fi stabilite de ei insisi, fara limitare din partea legii”, a declarat Victor Ponta, potrivit Mediafax

Presedintele Traian Basescu a semnat joi cererea de reexaminare asupra Legii pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 26/2013 privind intarirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitatile administrativ-teritoriale sunt actionari unici ori majoritari sau detin direct ori indirect o participatie majoritara.

Cererea va fi inaintata catre presedintele Senatului, Crin Antonescu. Citeste aici motivele invocate.