Finante-Banci

Ponta: FMI nu ne impune nimic. A cerut un singur lucru – nu mai acceptati pierderi!

16 Jan, 07:44 • Redactia DailyBusiness
Premierul Victor Ponta (foto) a vorbit, marti seara, despre intalnirea cu reprezentantii FMI, mentionand ca "Fondul Monetar International nu ne impune nimic", insa vrea garantii "ca nu vom intra in necazul din 2009".
Ponta: FMI nu ne impune nimic. A cerut un singur lucru - nu mai acceptati pierderi!

„Cei de la FMI spun ca ‘orice reducere de TVA inseamna mai puntine incasari la buget. Atunci, de principiu, nu suntem de acord sa reduceti incasarile. FMI nu ne impune nimic. Ei ne spun ‘acum 2-3 ani v-am dat niste bani, acum vrem sa vedem daca ni-i dati inapoi’. Ei vor sa garantam ca nu vom intra din nou in necazul din 2009”, a spus prim-ministrul Ponta, invitat la Realitatea TV.

Potrivit premierului, avem constrangeri in relatia cu Fondul.

„O parte din imprumut trebuie restituita. Am reusit anul trecut si anul acesta sa avem un curs leu-euro foarte bun, sa ne imprumutam cu dobanzi foarte bune si sa avem o crestere la bursa, deci avem un climat care iti permite sa te imprumuti mai ieftin. Avem astfel o stabilitate financiara care ne permite sa ne tinem de cuvant. Anul acesta avem la scandeta 15 miliarde de euro. Le vom refinanta, deci deficitul va ramane de 3 miliarde de euro”, a completat Victor Ponta, citat de [url=http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta-fmi-nu-ne-impune-nimic-a-cerut-un-singur-lucru-nu-mai-acceptati-pierderi-1212712]Ziare.com[/url]