- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Ponta spune ca nu are nicio contributie la deprecierea sau aprecierea leului

17 Aug, 11:03 • Redactia DailyBusiness
Premierul Victor Ponta a declarat ca nu are nicio contributie la deprecierea sau aprecierea cursului dintre leu si euro, el dand asigurari ca Ministerul Finantelor si Banca Nationala au luat toate masurile pentru ca Romania sa isi pastreze consolidarea fiscala.
Ponta spune ca nu are nicio contributie la deprecierea sau aprecierea leului

„Nici nu a crescut din cauza mea, nici nu scade acum datorita mie. Din fericire, lucrurile au intrat in normal si sper sa mearga mai departe in mod normal”, a spus Ponta, citat de [url= http://www.mediafax.ro/economic/ponta-spune-ca-nu-are-nicio-contributie-la-deprecierea-sau-aprecierea-cursului-leu-euro-9953409]Mediafax[/url].

Premierul afirma ca Romania este acum una dintre putinele tari din Europa care are o capacitate fiscala si financiara „stabila si predictibila”.

Moneda nationala s-a apreciat joi, Banca Nationala a Romaniei (BNR) afisand un [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/cursul-oficial-a-coborat-joi-sub-4-5-lei-euro-79677/]curs de referinta de 4,4924 lei/euro[/url], cu 2,62 bani mai mic fata de sedinta anterioara, reprezentand minimul ultimelor sase saptamani.

Un nivel mai mic a fost anuntat de banca centrala pe 5 iulie, cand a fost  4,4796 lei/euro.

Nivelul maxim istoric, de 4,6481 lei/euro, a fost atins pe 3 august.