- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Porsche Finance Group a promovat directorul financiar in functia de CEO

29 Nov, 11:59 • Redactia DailyBusiness
Porsche Finance Group l-a numit in functia de CEO pe Alexander Nekolar (foto), care il inlocuieste pe Kurt Leitner, incepand cu luna decembrie, au anuntat marti reprezentantii companiei.
Porsche Finance Group a promovat directorul financiar in functia de CEO

Anterior, Nekolar a ocupat pozitia de chief financial officer (CFO), pe care si-o va mentine si pe viitor.

Aceasta schimbare de management vine dupa cei patru ani de mandat la Bucuresti ai lui [i]Kurt Leitner, care va parasi Romania la sfarsitul anului pentru o companie din grupul Porsche din Grecia[/i].
 
Alexander Philip-Nekolar, 37 de ani, s-a alaturat companiei in martie 2008, cand a devenit chief financial officer (CFO) al Porsche Finance Group. Pe parcursul celor trei ani, pana sa ocupe pozitia de CEO, Nekolar a supervizat toate operatiunile financiare ale companiei, coordonand in mod direct business-ul bancar si cel de asigurari al grupului. De asemenea, Alexander Nekolar a fost responsabil de managementul riscului si de operatiunile de audit si juridice, unul dintre proiectele majore finalizate fiind implementarea sistemului SAP in toate cele cinci entitati ale grupului.

Inainte de a veni la Bucuresti in 2008, Alexander Nekolar a lucrat timp de trei ani in cadrul Porsche Bank Group, la Viena. A coordonat departamentele financiar si juridic, dar si departamentele de IT si resurse umane pentru Europcar, cea mai mare companie europeana de inchiriere de masini, in Austria si Slovacia.

Noul CEO al Porsche Finance Group are o experienta consistenta in management strategic si in dezvoltarea afacerii, dobandite in companii mari, precum Telekom Austria AG. Nekolar detine o diploma de Doctor in Stiinte Economice de la Universitatea de Economie din Viena.

Porsche Finance Group a avut o rata de penetrare de 43% in vanzarile importatorului Porsche Romania, la sfarsitul lunii august 2011, ceea ce inseamna ca practic, aproximativ fiecare al doilea Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche sau Bentley a fost finantat prin Porsche Finance Group.

PFG ofera servicii financiare integrate, exclusiv celor care cumpara brandurile holdingului, prin reteaua nationala de dealeri.  

Compania se ocupa cu finantarea autoturismelor apartinand marcilor Volkswagen, Seat, Skoda, Audi, Bentley si Porsche.

Grupul este prezent pe piata romaneasca din 1999 si include companiile Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility si Porsche Asigurari.

In prima jumatate a anului, Porsche Finance Group a oferit finantari in valoare de [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/porsche-finance-group-finantari-in-crestere-cu-15-in-s1-68428/]73 de milioane de euro[/url], cu 15% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.