Finante-Banci

Premiera mondiala: Grecia ar putea fi retrogradata la statutul de piata emergenta

21 Jun, 10:57 • Redactia DailyBusiness
Bursa de la Atena a fost plasata sub evaluare in vederea retrogradarii la statutul de piata emergenta de catre MSCI, masura care va marca o premiera mondiala daca se va materializa.
Premiera mondiala: Grecia ar putea fi retrogradata la statutul de piata emergenta

Indicele MSCI Greece, care include numai doua companii, „nu se mai aliniaza structural cu criteriile statutului de piata dezvoltata”, se spune intr-un comunicat al companiei, informeaza Bloomberg.

MSCI, cu sediul la New York, furnizeaza servicii specializate de informatie pentru investitori, printre produsele companiei numarandu-se indici bursieri locali, regionali si globali, analize de performanta si risc. Indicii compilati de companie sunt urmariti de institutii si invesitori cu active estimate la 7.000 de miliarde de dolari.

Compania a precizat ca ar putea renunta la calcularea indiceului MSCI Greece daca valoarea actiunilor urmarite va continua sa scada.

Grecia a efectuat in luna martie cea mai mare restructurare de datorii de stat din istorie, creditorii privati ai statului stergand datorii de peste 100 miliarde euro.

Indicele MSCI Greece a pierdut 93% din valoare in ultimii cinci ani, pe fondul recesiunii si crizei datoriilor de stat care a adus in discutie chiar iesirea tarii din zona euro, relateaza Mediafax.