- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Profitul UniCredit Tiriac Bank a coborat cu 15% in primele noua luni, la 215 mil. lei

10 Nov, 11:15 • Redactia DailyBusiness
UniCredit Tiriac Bank a afisat in primele noua luni ale acestui an un profit net de 215 milioane lei (52 mil. euro), in scadere cu 15% fata de rezultatul obtinut in intervalul similar al anului trecut, potrivit standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).
Profitul UniCredit Tiriac Bank a coborat cu 15% in primele noua luni, la 215 mil. lei

Banca a inregistrat venituri de 1,023 miliarde de lei (245 mil. euro) in primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 15% fata de intervalul similar al lui 2009. Cheltuielile operationale au crescut cu doar 1%.

Conform bancii, raportul intre costuri si venituri a continuat sa se imbunatateasca, pana la 41,8%.

Rata solvabilitatii se plaseaza la nivelul confortabil de 12,6% potrivit RAS.

„Masurile de consolidare fiscala adoptate la jumatatea acestui an, desi erau necesare, au avut un impact negativ semnificativ asupra consumului, investitiilor si evolutiei economice in general. Recesiunea prelungita si scaderea veniturilor in randul populatiei au efecte severe asupra sistemului bancar, in termeni de calitate a activelor si venituri”, a spus Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

Volumul activelor a ajuns la 20,2 miliarde de lei (4,7 mld. euro) la finalul lunii septembrie a acestui an, in crestere cu 1,2% fata de 30 septembrie 2009.

Portofoliul de credite din bilant a urcat cu 13% de la inceputul anului, pana la 13,3 miliarde de lei (3,1 mld. euro). Depozitele clientilor s-au plasat la 9,5 miliarde de lei (2,2 mld. euro).

„Riscul de credit a urcat, dar ramane in continuare sub media sistemului bancar, in conditiile in care intarzierile mai mari de 90 de zile la plata ratelor au ajuns la 11,5%”, au spus oficialii bancii.

Acoperirea cu provizioane a portofoliului a crescut la 7,1% potrivit IFRS.

Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) s-a plasat la 12,4%, iar rentabilitatea activelor (ROA) la 1,5%.

Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing se plasau la 23,4 miliarde de lei (5,5 mld. euro) la finalul lunii septembrie 2010.

Capitalul social al bancii este de 2,4 miliarde de lei (565 mil euro).

Profitul net consolidat al grupului a fost de 191 milioane de lei (46 mil. euro) in primele noua luni din 2010.

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua grupului UniCredit. Banca are in prezent 526.000 clienti activi prin intermediul a 234 de sucursale.

In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.