Finante-Banci

Proiect al fostului ministru Darius Vâlcov pentru cei cu restanțe la bănci ar putea fi resuscitat

02 Aug, 13:37 • Redactia DailyBusiness
Multdiscutatul proiect de lege pentru cei care nu-și mai pot plăti ratele la bănci, ar putea deveni realitate.  Ministrul Finanțelor dă asigurări că până în toamnă, pe masa guvernului va ajunge un act normativ în acest sens. Printre propuneri, reducerea soldului cu 25 la sută, dar și garantarea de către stat a unei părți din credit.
Proiect al fostului ministru Darius Vâlcov pentru cei cu restanțe la bănci ar putea fi resuscitat

Ministerul Finanțelor va resuscita un proiect al fostului ministru Darius Vâlcov, proiect ce prevedea reducerea cu un anumit procent a soldului creditului și conversia în lei. Suma pusă la dispoziție va fi de 1 miliard de lei, iar statul va garanta jumătate din credit. În plus, va fi aplicat un discount de 25 la sută la valoarea soldului. Vor fi eligibile doar creditele imobiliare, ipotecare și de nevoi personale luate pentru achiționarea unei case.  

După discuțiile cu băncile, autoritățile speră ca spre final de august sau început de septembrie să aprobe proiectul de lege în guvern.

Cei care au probleme cu creditele la bănci așteaptă cu interes o soluție.  

Între timp, băncile continuă să piardă procese legate de clauzele abuzive din contractele de credit. Autoritatea Națională Pentru Protecția Consumatorului a anunțat că a câștigat în primă instanță litigiul cu OTP Bank. Instituția mai are pe rol 33 de procese cu mai multe bănci, scrie stiri.tvr.ro.