Protestele Rosia Montana, ziua 7: Manifestantii au mers la sediul TVR

08 Sep, 10:28 • Redactia DailyBusiness
Sute de persoane au protestat, pentru a saptea zi la rand, in Capitala, fata de proiectul de la Rosia Montana, acestea adunandu-se la Universitate si pornind in mars spre Piata Victoriei, in jurul orei 19.30. Ulterior, protestatarii au mers la sediul TVR si au blocat un sens de mers pe Calea Dorobantilor, cel spre Piata Romana.
Protestele Rosia Montana, ziua 7: Manifestantii au mers la sediul TVR

Manifestantii, multi dintre ei veniti cu bicicletele, au scandat mesaje de protest, au fluierat, au agitat pancarte si au lovit de asfalt pet-uri umplute cu pietricele. Protestatarii au scandat, printre altele, „Uniti, salvam Rosia Montana”, „Refuz, rezist, nu vrem gaze de sist”, „Noi suntem poporul, jos cu vanzatorul”, „Solidaritate” si „Fara violenta”.Printre mesajele afisate la protest au putu fi vazute: „Cu gaze si cianura ne dati o mare lovitura”, „Cianura si cu sistul, ‘cadouri’ de la prim-ministru”, „Mai, mai, draga Rovana/ Ia mana de pe Rosia Montana”, „Basescu, Iuda romanilor”, „Anulati Legea distrugerii Rosiei Montane acum”, „Nu corporatia face legislatia”, „Rosia Montana in UNESCO” si „Vizitati Rosia Montana”, scrie Mediafax.

[b]In timp ce protestatarii pichetau sediul televiziunii publice, TVR1 a transmis un meci de fotbal din liga a doua, apoi un meci de box[/b]. In cladire nu se vedea nicio lumina aprinsa.

Jandarmii si polisistii rutieri s-au aflat permanent pe traseul manifestantilor, pentru desfasurarea protestului si a traficului in siguranta.

La protestele de pana acum, manifestantii au blocat timp de mai multe ore in timpul noptii, bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei, dar si un sens al Bulevardului Nicolae Balcescu si o portiune din Bulevardul Libertatii. De asemenea, ei au manifestat in Piata Constitutiei si in Piata Victoriei.

Protestele de la Bucuresti, alaturi de manifestari similare desfasurate in alte orase din tara, au inceput, duminica, dupa ce Guvernul a aprobat, in 27 august, un proiect de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, documentul urmand sa fie transmis Parlamentului spre adoptare. Intre timp, subiectul Rosia Montana a devenit un fel de cartof fierbinte in mainile guvernantilor.

DailyBusiness.ro a reflectat protestele din strada in doua fotoreportaje: 
Rosia Montana: Protest pe traseul Piata Universitatii – Guvern 
Protestatarii Rosia Montana, tot mai inventivi: De la galagia peturilor la concerte improvizate  

Citeste si Rosia Montana: Dupa primavara araba si vara turceasca, vine toamna romaneasca