- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Record istoric: Schimbul comercial Cehia-Romania a depasit 2 miliarde de euro in 2011

18 Oct, 12:31 • Redactia DailyBusiness
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat  ca schimbul comercial dintre Cehia si Romania a marcat in 2011 un record istoric, depasind pentru prima data in 20 de ani valoarea de doua miliarde de euro.
Record istoric: Schimbul comercial Cehia-Romania a depasit 2 miliarde de euro in 2011

„Am constatat cu satisfactie ca evolutia schimburilor comerciale intre tarile noastre a marcat un record istoric, depasind anul trecut, pentru prima data in ultimii 20 de ani, valoarea de doua miliarde de euro”, a spus Corlatean, citat de Mediafax.

El a precizat ca, desi in ultimii ani exporturile romanesti in Cehia au crescut, ramane totusi un dezechilibru in balanta comerciala, el incurajand, din acest motiv, firmele din Romania sa fie mai incisive in identificarea oportunitatilor de afaceri pe piata ceha.

Pe de alta parte, Corlatean a enumerat domeniile care ofera oportunitati majore de investitii in Romania, acestea fiind legate infrastructura de transport, agricultura si protectia mediului, industria alimentara, energie, in special cea regenerabila, turism, IT si comunicatii, sitemul sanitar sau industriile auto.