- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Relu Fenechiu, transferat la Penitenciarul de maxima siguranta Iasi

02 Feb, 16:12 • Redactia DailyBusiness
Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat definitiv, joi, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", a fost transferat din arestul Politiei Judetene Iasi la Penitenciarul de maxima siguranta Iasi.
Relu Fenechiu, transferat la Penitenciarul de maxima siguranta Iasi

Mandatul de
executare a pedepsei in original a ajuns de la Bucuresti sambata dupa-amiaza,
ulterior Relu Fenechiu fiind transferat, alaturi de fratele sau,
Lucian Fenechiu, si de Bogdan Damian, la Penitenciarul de maxima siguranta Iasi.
 

„Mandatul
a ajuns in original si Relu Fenechiu a fost transferat la
penitenciar. Nu au fost intampinate probleme de niciun fel”, a
declarat, duminica, pentru Mediafax, Alexandru Chelaru, purtator de cuvant al Politiei Judetene Iasi.

Conform reprezentantilor penitenciarului, Relu Fenechiu, fratele
acestuia si Bogdan Damian se vor afla intr-un regim de carantina pentru 21 de
zile.

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat joi de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul Transformatorul.

Relu Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul cunoscut ca „Transformatorul”, fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intreruptoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei. 

In acest dosar, alaturi de Fenechiu a fost judecat si fratele acestuia, Lucian Fenechiu, actionar sau administrator la aceleasi firme, si Mihai Bogdan Damian, asociat unic si administrator la SC Euro Plus SRL Iasi si actionar al SC Fene Grup SA, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial. 

Potrivit rechizitoriului DNA, prejudiciul total este de 7.529.594,1 lei (6.327.390 de lei plus TVA) si reprezinta valoarea echipamentelor necorespunzatoare achizitionate. Prejudiciul este rezultatul a 46 acte materiale, derulate in perioada 2002 – 2005, fiecare act material insemnand o achizitie publica efectuata de SISEE Moldova de la firmele SC La Rocca SRL, SC Fene Grup SA, SC Euro Plus SRL si SC Tehnorom SRL. 

Filiala de Intretinere si Servicii Energetice „Electrica Serv” SA – SISE Electrica Moldova s-a constituit parte civila in aceasta cauza, pentru suma reprezentand valoarea prejudiciului.