Finante-Banci

Romania, incapabila sa faca fata schimbarilor. Ce loc ocupam in topul flexibilitatii

22 Oct, 07:04 • Redactia DailyBusiness
Romania ocupa locul 61 din 90 intr-un top mondial al capacitatii statelor de a face fata si a se adapta schimbarilor si se remarca prin decalajul mare dintre rezistenta populatiei si cea a companiilor si guvernului.
Romania, incapabila sa faca fata schimbarilor. Ce loc ocupam in topul flexibilitatii

„Niciun guvern, nicio afacere sau societate nu este imuna la schimbare. Fie ca este vorba de socuri negative pe termen scurt precum dezastrele naturale sau instabilitate sociala, fie ca e vorba de oportunitati de schimbare pe termen lung si riscuri precum tehnologiile sau cresterea si competitia de pe pietele emergente, singura certitudine sunt presiunile care produc schimbari, sunt tot mai multe si ne afecteaza pe toti“, se arata in comentariile care insotesc clasamentul, realizat de KPMG, scrie Ziarul Financiar.

Firma de cercetare a pietei noteaza ca felul in care o tara raspunde la schimbare, o anticipeaza, o atenueaza, se dezvolta si profita de aceasta are un impact semnificativ asupra capacitatii de a obtine crestere economica sustenabila si asupra modului in care bunastarea este raspandita in randul oamenilor. La realizarea clasamentului, KPMG a folosit un indicator bazat pe capacitatile de a face fata schimbarilor negative sau de a folosi oportunitatile oferite de schimbari ale companiilor, atat de stat cat si private, ale guvernului si institutiilor publice si ale cetatenilor si societatii civile. Dupa primul si al doilea criteriu, Romania ocupa locurile 71, respectiv 73, iar in functie de ultimul, cel al capacitatilor societatii civile, locul 39.