Romania solicita CE extinderea suprafetei agricole pentru care primeste bani

13 Sep, 17:48 • Redactia DailyBusiness
Romania solicita Comisiei Europene sa ia in calcul prin noua Politica Agricola Comuna o suprafata agricola de 12 milioane de hectare pentru care se calculeaza alocari financiare, fata de 7 milioane de hectare, cat s-a stabilit la aderarea in UE, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Romania solicita CE extinderea suprafetei agricole pentru care primeste bani

„Romania are cateva solicitari pentru Politica Agricola Comuna. Ce cred ca ar fi bine ca Romania sa obtina un pachet mult mai mare, mult mai bun. Romania si-a exprimat dorinta de a se recalcula alocarea financiara prin luarea in calcul a unei suprafete agricole ceva mai mari. In momentul aderarii, pentru Romania a fost luata in calcul o suprafata agricola de 7 milioane de hectare, dar noi an de an am platit intre 8,6 si 9,6 milioane de hectare”, a afirmat ministrul Agriculturii, citat de Mediafax.

El a mai spus ca, avand in vedere potentialul Romaniei, Guvernul solicita ca in noua Politica Agricola Comuna, pentru perioada 2014-2021, sa se calculeze o suprafata agricola de 12 milioane de hectare.