- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Rompetrol Gas a investit 11 mil. $ intr-un terminal de imbuteliere GPL, la Bacau

13 Jul, 17:35 • Redactia DailyBusiness
Rompetrol Gas, divizia de comert cu gaz petrolier lichefiat (GPL) a grupului Rompetrol, a deschis marti al treilea terminal de imbuteliere GPL din Romania, in Bacau, in urma unei investitii totale de 11 milioane de dolari, au anuntat oficialii companiei.
Rompetrol Gas a investit 11 mil. $ intr-un terminal de imbuteliere GPL, la Bacau

Terminalul este situat in judetul Bacau, comuna Itesti, la 18 km de orasul Bacau.

„Prin finalizarea acestei investitii, Rompetrol Gas isi continua planurile de consolidare si dezvoltare a retelei de imbuteliere si distributie GPL si in zona de Nord-Est a tarii, dupa ce in 2008 compania a deschis o statie similara la Arad pentru zona de vest a Romaniei. La acestea se adauga si terminalul de la Constanta pentru zona de Sud-est, situat in vecinatatea rafinariei Petromidia”, a declarat Veron Toma, directorul general al Rompetrol Gas.

Cu o capacitate anuala de imbuteliere de 20.000 de tone GPL si de depozitare de 1.500 metri cubi, noua statie de la Bacau are 17 angajati, sustinand indirect alte aproximativ 50 de locuri de munca (furnizori, subcontractori, constructori, etc).

In prezent, Rompetrol Gas opereaza pe plan intern un numar de 258 de skiduri si peste 6.000 de puncte de vanzare butelii aragaz, din care 7 skiduri si 250 de puncte sunt situate in judetul Bacau.

Compania este prezenta si in Republica Moldova, unde detine o retea de statii de distributie autogaz, puncte de vanzare butelii, o statie de imbuteliere, precum si capacitati de stocare la Ungheni (pentru importurile din vest) si Tirnova (pentru importurile din est).

Pentru acest an, Rompetrol Gas estimeaza o cifra de afaceri de circa 165 milioane de dolari, cu 13% mai mare decat in anul 2009, cand compania a inregistrat o cifra de afaceri de 145 milioane de dolari. In plus, compania preconizeaza un profit net de 2,3 milioane de dolari in 2010, fata de un rezultatul de 870.000 dolari inregistrat anul trecut.