- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Sase bihoreni, cercetati pentru evaziune fiscala cu alcool, in valoare de 1 mil. lei

29 Jul, 11:47 • Redactia DailyBusiness
Politistii oradeni antifrauda au propus trimiterea in judecata a sase persoane din judetul Bihor, suspectate de evaziune fiscala cu alcool, infractiune prin care s-a produs un prejudiciu de aproximativ un milion de lei la bugetul de stat, relateaza Mediafax.
Sase bihoreni, cercetati pentru evaziune fiscala cu alcool, in valoare de 1 mil. lei

Cele sase persoane sunt suspectate ca au vandut ilegal peste 70.000 de litri de bauturi alcoolice, informeaza, joi, Politia Romana.

Astfel, miercuri, politistii antifrauda din Bihor au finalizat cercetarile in dosar si au propus trimiterea in judecata a suspectilor C.F., de 43 de ani, din Oradea, A.S., de 42 de ani, din localitatea bihoreana Osorhei, N.I., de 42 de ani, din Popesti, P.S., de 43 de ani, din Vascau, Bihor, P.P., de 48 de ani, din Oradea si B.D., de 43 de ani, din Rieni, judetul Bihor, pentru evaziune fiscala si producerea de produse accizabile ce intra sub incidenta sistemului de antrepozitare fiscala, in afara unui antrepozit fiscal autorizat de catre autoritatea fiscala competenta, precum si pentru achizitionarea de alcool etilic si de produse distilate de la alti furnizori decat antrepozitarii autorizati pentru productie sau importatorii autorizati de astfel de produse.

In cursul anului 2007, suspectii ar fi utilizat alcool etilic, cumparat ilegal, de la un furnizor din judetul Maramures, ca materie prima pentru fabricarea de diferite sortimente de bauturi alcoolice, activitate ce s-a desfasurat in trei imobile din judetul Bihor.

Bauturile alcoolice, produse cu ajutorul unor instalatii rudimentare si imbuteliate in flacoane de diverse marimi, erau ulterior vandute, fara documente legale, catre diverse persoane fizice si juridice din Bihor.

In acest mod bugetul statului a fost prejudiciat cu aproape un milion de lei.

Drept consecinta, autoritatile au pus sechestru pe bunurile imobile ale celor sase suspecti.

Politistii antifrauda au inaintat dosarul Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea, cu propunere de trimitere in judecata a suspectilor.