- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Seful Nokia: Incercam sa vindem fabrica de la Jucu catre o alta companie

29 Sep, 12:56 • Redactia DailyBusiness
Nokia va cauta potentiali investitori interesati de fabrica de la Jucu, cu intentia de a vinde aceasta unitate catre o alta companie, a declarat, joi, CEO-ul grupului finlandez, Stephen Elop, potrivit Mediafax.
Seful Nokia: Incercam sa vindem fabrica de la Jucu catre o alta companie

El a precizat ca, in acest interval, la fabrica de la Jucu vor fi pastrati doar angajatii serviciului de vanzari, restul personalului urmand sa fie disponibilizat.

Presedintele Nokia a explicat decizia companiei de a se retrage din Romania prin faptul ca majoritatea consumatorilor s-au orientat in ultimul timp spre aparatele tip smartphone.

„Nokia incearca sa se miste mai repede decat piata”, a spus Elop.

El a aratat totodata ca a avut discutii in ultimele 12-18 ore cu Guvernul de la Bucuresti, anuntand oficialii despre decizia Nokia de a pleca din Romania.

Grupul finlandez Nokia a anuntat joi ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Procedurile de inchidere a fabricii vor fi derulate pana la sfarsitul anului.

Angajatii au primit dupa sedinta cu conducerea companiei o hartie in care sunt anuntati ca fabrica urmeaza sa functioneze pana la sfarsitul anului, iar ei sa fie platiti pana la sfarsitul lunii martie 2012. Potrivit documentului, angajatii Nokia vor beneficia de un pachet compensatoriu care va fi comunicat imediat dupa finalizarea consultarilor cu sindicatul.

Nokia a inceput productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.