Singurele trei solutii ale managerilor privati de la CFR

15 Dec, 13:59 • Redactia DailyBusiness
Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a aratat ca in cazul CFR Marfa si CFR Calatori, singurele propuneri venite din partea managerilor au fost pana in prezent majorarea preturilor la bilete, reduceri de personal si inchideri de linii.
Singurele trei solutii ale managerilor privati de la CFR

Ramona Manescu afirma ca a respins propunerea FMI de intrare in insolventa a unor companii cu datorii, precum CFR Marfa si CFR Calatori, ca asteapta bani de la buget, dar si masuri de rentabilizare de la manageri, in caz contrar restructurarea urmand sa fie „de sus in jos”.

„S-a pus problema ca CFR Marfa sa intre in insolventa si CFR Calatori, toate companiile. FMI-ul a propus si eu am respins ideea din start ca in scrisoarea de intentie, sa se spuna acest lucru. FMI-ul a acceptat, cu conditia ca noi sa restructuram, sa rentabilizam”, a afirmat ministrul, potrivit Mediafax.

Ministrul Transporturilor a afirmat ca, in conditiile in care nivelul datoriilor este atat de ridicat, solutia ar trebui sa vina si de la Buget.

„La Ministerul Transportului, sumele sunt foarte mari. In momentul acesta, 560 de milioane de lei doar pentru energie, 350 de milioane de lei plati restante – arierate acumulate de CFR Calatori si pe cale de consecinta CFR Infrastructura, din plata asigurarilor sociale si ajutoare catre persoanele cu dizabilitati, pensionari. Deci 350 de milioane de lei, plus o multime de datorii catre companiile care pe ex-ISPA au finalizat deja lucrarile de reabilitare, lucrari deja executate si nu au fost platiti, bani pe care tot asa, ii cerem la Ministerul Bugetului si incercam sa-i obtinem”, a spus Manescu.