Siria: Pentagonul pregateste atacuri masive cu rachete

08 Sep, 15:13 • Redactia DailyBusiness
Pentagonul pregateste atacuri impotriva Siriei mai lungi si mai intense decat s-a prevazut, acestea urmand sa dureze trei zile, a anuntat duminica Los Angeles Times.
Siria: Pentagonul pregateste atacuri masive cu rachete

Strategii americani opteaza de acum pentru un atac masiv cu rachete, urmat rapid de altele asupra unor tinte precise sau nedistruse de atacul initial, potrivit unor oficiali din cadrul Pentagonului, citati de cotidian. Doi ofiteri americani au declarat ca administratia a cerut o lista extinsa, care sa includa „mult mai mult” decat lista initiala de aproximativ 50 de obiective.

Planificatorii Pentagonului iau in considerare de acum participarea unor bombardiere ale fortelor aeriene, precum si cinci distrugatoare lansatoare de racheta americane care patruleaza in prezent in estul Marii Mediterane, pentru a lansat rachete de croaziera si rachete aer-sol, ramanand in afara ariei de actiune a apararii antiaeriene siriene, potrivit raportului.

Portavionul Nimitz si escorta sa – un crucisator si trei distrugatoare pozitionate in Marea Rosie – pot lansa rachete de croaziera catre Siria.”Vor fi mai multe salve si o evaluare dupa fiecare raid, dar totul limitat la 72 de ore si o indicatie clara a momentului cand va trebui sa terminam”, a declarat pentru cotidian un ofiter care are informatii despre planurile militare, transmite Mediafax.

Aceasta schimbare de plan are loc intr-un moment in care presedintele Barack Obama continua sa pledeze in favoarea unei interventii in Siria, dupa atacurile cu arma chimica din 21 august, care au provocat sute de morti.