- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Sondaj Sociopol: 44% dintre români au încredere în BNR

21 Feb, 07:42 • Dobran Viorel
Un sondaj Sociopol relevă care este evoluţia încrederii românilor în principalele instituţii ale statului. Tendinţa este de scădere în cea mai mare parte, dar BNR rămâne un pilon pe care se beazează românii în aceste vremuri grele.
Sondaj Sociopol: 44% dintre români au încredere în BNR

Între BNR şi Biserică, românii aleg mai mereu a doua opţiune, deşi se închină şi la zeul banului în fiecare zi, conform ultimului sondaj Sociopol. La egalitate cu SRI, instituţia condusă de Mugur Isărescu a scăzut în ceea ce priveşte încrederea românilor, dar se menţine la un nivel ridicat, pestePreşedinţie, DNA, ONG-uri, Curtea Constituţională, Parlament sau partide politice.

Sondaj Sociopol

Sondaj SOCIOPOL, ianuarie 2024: Biserica rămâne în continuare una dintre instituțiile în care românii au mare încredere

Biserica rămâne în continuare una dintre instituțiile în care românii au mare încredere. Sondajul SOCIOPOL, dat publicității în ianuarie 2024, arată că odată cu venirea noului an încrederea românilor în biserică a suferit o ușoară scădere, față de anul precedent. Dacă la jumătatea anului 2023, încrederea românilor în Biserică era undeva la 70%, în 2024, aceasta a scăzut la 67%.

Sociopol - 2024 01 - Încrederea în țări și instituții internaționale

Sondaj SOCIOPOL – Încrederea românilor în NATO a scăzut odată cu declanşarea războiului din Ucraina

Pentru comparaţie, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale, îi depăşea la capitolul încredere pe cei mai importanți lideri politici; președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, conform unui sondaj realizat de IRES, citat de Agerpres. Confrom acelui studiu, 34% dintre români au multă şi foarte multă încredere în guvernatorul Mugur Isărescu, situaat însă sun cele 44 de procente ale instituţiei pe care o conduce, BNR.