- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Statul finanteaza 3 centre zonale de cercetare in pomicultura. Peste 50% din plantatii, in declin

22 Jun, 18:00 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Agriculturii va finanta trei centre zonale de cercetare in domeniul pomiculturii, care sa produca material saditor necesar din 2014, cand va incepe programul de reconversie in pomicultura, a anuntat sambata ministrul Daniel Constantin.
Statul finanteaza 3 centre zonale de cercetare in pomicultura. Peste 50% din plantatii, in declin

Constantin a spus ca este vorba de cele din Pitesti-Maracineni pentru sudul Romaniei, Iasi pentru Moldova si Bistrita pentru Transilvania.

„Avem in plan la finalul lui 2014 sa incepem un program de reconversie la pomicultura dupa modelul pe care l-am implementat cu succes la viticultura. Vrem sa incepem si pe zona de pomicultura plecand de la o realitate care exista astazi in Romania. Peste 50% din plantatiile pomicole sunt, din pacate, in declin. Din acest motiv, din banii europeni pe care ii avem pentru 2014-2020, o alocare importanta, un subprogram va fi dedicat pomiculturii.

El a afirmat ca isi doreste ca Romania sa fie pregatita sa faca faca concurentei din strainatate, intrucat vor fi alocati bani multi, iar strainii vor vrea sa profite de acest lucru si sa vanda, la noi, soiuri din import, transmite Mediafax.

Citeste si 
Grapini sa vrea sa lanseze campania „Cumpara un produs romanesc de calitate”
Inca un aliment traditional „uitat”: In ’90 produceam 80.000 de tone, azi doar 60