- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Summitul G20: 3.000 de oameni au protestat la Toronto

27 Jun, 11:14 • Redactia DailyBusiness
3.000 de oameni au participat la un mars in Toronto pentru a protesta fata de summitul G20 care se desfasoara in acest weekend, relateaza Realitatea.net.
Summitul G20: 3.000 de oameni au protestat la Toronto

Oamenii au luat cu asalt strazile din apropierea cartierului general al reuniunii acuzand liderii prezenti ca nu fac nimic pentru a combate saracia si foametea.

Cordoanele de politisti au insotit multimea pe tot traseul. Cel putin doua persoane au fost arestate dupa scurte incidente cu fortele de ordine.

Protestatarii si-au organizat o tabara de corturi intr-unul din parcurile din metropola canadiana si intentioneaza sa manifesteze in fiecare zi.

Economia mondiala este subiectul principal pe agenda summiturilor G8 si G20 organizate concomitent la Toronto, in Canada. Parerile sunt impartite asupra celei mai bune metode de redresare a economiei. Daca unele voci sustin eforturile pentru reducerea deficitelor bugetare, altele incurajeaza stimularea cresterii economice. Chiar si presedintele american Barack Obama si-a exprimat rezervele in ceea ce priveste eficienta pachetelor de austeritate.