- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Sute de mii de egipteni cer demisia presedintelui in strada. Armata a blocat accesul catre Cairo

01 Feb, 14:40 • Redactia DailyBusiness
Sute de mii de manifestanti s-au adunat marti in piata Tahrir din Cairo, pentru "marsul de un milion" de persoane, la apelul miscarii de contestare care cere de o saptamana plecarea presedintelui Hosni Mubarak.
Sute de mii de egipteni cer demisia presedintelui in strada. Armata a blocat accesul catre Cairo

Armata egipteana a blocat, marti dimineata, accesul in Cairo, dar si in alte orase, unde manifestantii intentionau sa participe la un „mars de un milion” de persoane, potrivit Mediafax.

Autostrada care face legatura intre Alexandria si Cairo este blocata, la un kilometru de capitala, de un baraj al armatei, potrivit unui jurnalist AFP. De asemenea, iesirile din orasele Mansura (delta), Suez (est) si Fayyum (la sud de Cairo) au fost blocate de armata.

Inaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, a evocat marti moartea a 300 de persoane de la inceputul miscarii de contestare din Egipt, peste 3.000 de persoane ranite si sute arestate, precizand ca este vorba despre „rapoarte neconfirmate”.

Implicatii economice

Agentia Standard & Poor’s a retrograt ratingul datoriei publice a Egiptului la BB de la BB+ si a avertizat ca ar putea urma o noua ajustare. Astfel S&P este a treia agentie internationala de rating care a retrograt Egiptul din cauza demonstratiilor de strada din acesta tara, scrie presa internationala.