Tabara: Este inadmisibil ce se intampla in pietele din marile orase. Fermierii nu au acces la ele

19 Oct, 13:38 • Redactia DailyBusiness
Preturile practicate in pietele volante din Bucuresti, inclusiv in cea din curtea Ministerului Agriculturii, sunt mai mari decat cele din pietele obisnuite, a declarat ministrul de resort Valeriu Tabara (foto), care sustine ca in doua saptamani va avea un raspuns pentru rezolvarea acestei probleme.
Tabara: Este inadmisibil ce se intampla in pietele din marile orase. Fermierii nu au acces la ele

„Ceea ce se intampla acum in pietele din marile orase este inadmisibil, pentru ca in ele nu au acces in niciun caz fermierii. Si va rog sa va duceti prin pietele volante si sa vedeti cam care e pretul. Mi se pare si aici o aberatie, ca in pietele volante, chiar si in cea care este aici, in curtea Ministerului Agriculturii, preturile sa fie mai mari decat cele din piata. Nu este normal”, a spus Tabara citat de Mediafax.

El a adaugat ca in aproximativ doua saptamani va avea un raspuns legat de rezolvarea problemelor din pietele volante.

Ministrul spune ca aceste piete permit accesul doar anumitor fermieri, nu si celor care vand un manunchi de patrunjel.

„Cine ii impiedica pe fermieri sa intre in pietele volante? Sa-i intrebati pe primarii de sector. Eu nu pot interveni, pentru ca in multe cazuri sunt piete private”, a afirmat Tabara.

El apreciaza ca evaziunea pe segmentul legume si fructe depaseste 200 de milioane de euro pe an, iar in cazul intregului sector agricol suma este mai mare de un miliard de euro.