- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Toamna aduce un nou val de scumpiri. Cu cat vor creste preturile alimentelor

12 Sep, 08:49 • Redactia DailyBusiness
In luna august, in plin sezon de recoltare, cartofii s-au ieftinit cu 8,11%, fata de luna iulie, iar fructele proaspete cu 12,35%. In schimb, ouale s-au scumpit cu 2,64%, acesta fiind cea mai importanta crestere de pret la categoria produselor alimentare, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica. Numai ca ieftinirea alimentelor nu va fi de durata, sustin producatorii.
Toamna aduce un nou val de scumpiri. Cu cat vor creste preturile alimentelor


 La cartofi, de exemplu, preturile s-ar putea tripla, urcand la circa 1,5 lei/kilogram la producator, deoarece cea mai mare parte din recolta din acest an a fost deja achizitionata de marii comercianti, care detin spatii de depozitare. „A fost cerere mare de cartofi, dupa ce anul trecut productia a fost mica. Aproape tot ce s-a recoltat s-a vandut rapid.

Doar o mica parte din recolta a fost stocata de producatori si vorbim de cei mari, care au silozuri. In circa doua luni, preturile s-ar putea chiar tripla”, apreciaza Remulus Oprea, presedintele Asociatiilor Cultivatorilor de Cartofi – COV, din Covasna, scrie EVZ.