- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Traian Basescu se intalneste vineri cu Papa Benedict al XVI-lea

14 Feb, 16:43 • Redactia DailyBusiness
Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca intalnirea pe care urmeaza sa o aiba vineri cu Papa Benedict al XVI-lea este ultima pe care Suveranul Pontif o va avea cu un sef de stat european.
Traian Basescu se intalneste vineri cu Papa Benedict al XVI-lea

„Dintre liderii europeni, e ultima”, a spus Traian Basescu, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor legata de intrevederea sa cu Papa Benedict al XVI-lea, citat de Agerpres.

Suveranul Pontif Benedict al XVI-lea si-a prezentat demisia luni, 11 februarie, la Vatican, in cadrul consistoriului convocat.

„Papa a anuntat ca va renunta la ministerul sau la orele 20:00 (19:00 GMT), la 28 februarie. Va incepe atunci o perioada de sede vacante (loc vacant)”, a precizat parintele Federico Lombardi, intr-un anunt practic fara precedent in istoria Bisericii Catolice, transmite Agerpres.

Scaunul papal va ramane vacant pana la alegerea unui succesor, a precizat Vaticanul. Un oficial al Vaticanului a spus ca se asteapta ca perioada dintre demisia lui Benedict al XVI-lea si alegerea succesorului acestuia sa fie cat mai scurta cu putinta.

Papa Benedict al XVI-lea are 85 de ani si a explicat ca din cauza varstei inaintate nu mai avea fortele necesare pentru a conduce Biserica.