- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Trei banci iau in considerare retragerea din Ungaria din cauza suprataxarii sistemului bancar

12 Oct, 14:12 • Redactia DailyBusiness
Trei banci iau in considerare retragerea din Ungaria din cauza impozitului suplimentar impus de guvern sistemului bancar, considerat exagerat de institutiile de credit, potrivit publicatiei Nepszava, preluata de Portofolio.hu si citata de Mediafax.
Trei banci iau in considerare retragerea din Ungaria din cauza suprataxarii sistemului bancar

„Trei banci iau in considerare retragerea din Ungaria. Nu este vorba de banci mici. Valoarea activelor lor nu este cu mult mai mica decat cea a activelor OTP”, mentioneaza publicatia, fara a nominaliza sursele.

Potrivit Nepszava, bancile respective apreciaza ca impozitul suplimentar introdus de guvern la inceputul lunii iulie este exagerat, in conditiile in care ele inregistreaza performante financiare foarte slabe. Publicatia noteaza ca 12 banci din Ungaria nu au profituri suficient de mari pentru plata impozitului.

Printre bancile vest-europene prezente pe piata ungara se numara Erste, Intesa Sanpaolo, prin intermediul CIB Bank, Raiffeisen, UniCredit si KBC.

Erste Bank, una dintre cele mai mari institutii de credit cu operatiuni in Europa de Est, a avertizat recent guvernul ungar ca suprataxarea sistemului bancar va limita investitiile in bancile locale.