- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Trichet respinge avertismentele ca masurile drastice de austeritate vor readuce recesiunea

09 Jul, 17:57 • Redactia DailyBusiness
Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), a respins vineri avertismentele ca masurile drastice si simultane de reducere a cheltuielilor bugetare de catre guvernele din zona euro ar putea provoca reintrarea in recesiune.
Trichet respinge avertismentele ca masurile drastice de austeritate vor readuce recesiunea

Autoritatile americane au cerut liderilor mondiali sa mentina politica de stimulare, in timp ce numerosi analisti au avertizat ca masurile de austeritate aplicate in Grecia si alte state europene ar putea afecta redresarea economica din zona euro, conform Mediafax.

„Suntem total impotriva opiniei ca reducerea cheltuielilor publice va afecta cresterea economica”, a declarat Trichet.

Trichet a aratat ca masurile de consolidare a bugetelor vor transformarea redresarea in crestere sustenabila.

Lorenzo Bini Smaghi, membru in conducerea BCE, a avertizat ca autoritatile trebuie sa fie precaute, intrucat sarcina reducerii cheltuielilor este foarte dificila, nu numai in Grecia.

„Aceste ajustari vor fi dificile, iata de ce trebuie sa fie insotite de o strategie pentru o dezvoltare echilibrata”, a spus Smaghi.

Trichet a mai afirmat vineri ca este prematur sa fie declarat sfarsitul crizei, dar crede in utilitatea testelor de stres la care sunt supuse in prezent bancile europene.

In opinia sa, aceste teste vor contribui la redresare prin cresterea transparentei sectorului bancar si a increderii investitorilor.