- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Udrea: MDRT a redus cu 37% cheltuielile cu bunuri si servicii, iar economiile vor merge la drumuri

25 May, 11:04 • Redactia DailyBusiness
Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat, marti, la Parlament, ca, inainte de a fi existat o decizie a Guvernului, MDRT a redus cu 37% cheltuielile cu bunuri si servicii, suma astfel economisita urmand sa fie redirectionata catre programul de construire-reabilitare drumuri.
Udrea: MDRT a redus cu 37% cheltuielile cu bunuri si servicii, iar economiile vor merge la drumuri

„Am luat decizia de a reduce cheltuielile inainte ca acest lucru sa se decida la nivelul Guvernului. Am redus spre exemplu cheltuielile cu masinile, parcul auto, cu benzina, cu carburantul, cu telefoanele, cu peste 50%. Per total toate cheltuielile cu bunuri si servicii din MDRT au fost reduse cu 37%, suma care s-a economisit in acest fel o vom redirectiona catre programul de construire-reabilitare drumuri. De asemenea, am inchis cateva programe care nu erau utile in acest moment in cadrul MDRT, iar sumele economisite vor fi redirectionate catre programe de investitii, catre construirea-reabilitarea de drumuri judetene”, a spus Udrea, citata de Mediafax.

Intrebata daca are in vedere si restructurarea ANL, Udrea a spus ca nu se pune problema, precizand ca aceasta agentie construieste locuinte sociale si are un program vast de locuinte pentru tineri, scopul fiind de a construi 100.000 de case pentru tineri si 10.000 de case in programul de case la tara.

Pe de alta parte, ea a spus ca MDRT va gasi modalitatea ca toate procedurile de achizitii sa fi transmise prin camere video prin Internet, pentru transparenta.