- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Ultima zi in care Washingtonul poate evita falimentul SUA

30 Sep, 08:05 • Redactia DailyBusiness
Sute de mii de functionari americani au inceput luni saptamana de lucru fara sa stie daca se vor intoarce la locul de munca marti, in timp ce parlamentarii mai au timp pana la miezul noptii pentru a conveni asupra unui buget provizoriu si pentru a evita o paralizie partiala a statului federal.
Ultima zi in care Washingtonul poate evita falimentul SUA

Senatul SUA este convocat din nou la ora 18:00 GMT si ar trebui sa respinga un proiect de buget adoptat in noaptea de sambata si duminica de catre Camera Reprezentantilor, cu mai putin de zece ore inainte de inceputul anului fiscal 2014, relateaza [url=http://www.hotnews.ro/stiri-international-15692041-ultima-care-washingtonul-poate-evita-falimentul-sua.htm]Hotnews[/url]

Fara alocarea de noi fonduri, agentiile federale ar putea trimite in concediu fara plata peste 800.000 de angajati, reducand la minimum efectivele din administratii – un act pur de „auto-vatamare”, a declarat sambata presedintele Barack Obama in discursul sau saptamanal. 

Un posibil acord ar putea fi anuntat luni seara, pe ultima suta de metri, dar multi sunt sceptici. 

„Noi stim ce se va intampla. (Luni) Senatul va reveni in sesiune. Si pozitia Camerei Reprezentantilor (…) va fi din nou respinsa, si ne vom afla in fata opririi operatiunilor guvernamentale la miezul noptii de luni, marti dimineata”, a spus senatorul democrat Richard Durbin duminica pe canalul de televiziune CBS.