- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Ungaria: Propunerea unor state UE privind platile catre sistemele de pensii private nu este viabila

18 Aug, 14:46 • Redactia DailyBusiness
Propunerea facuta de mai multe state membre ale Uniunii Europene (UE), printre care si Romania, catre Comisia Europeana (CE) pentru schimbarea regulilor de contabilizare a platilor legate de fondurile private de pensii nu este viabila, potrivit Consiliului Bugetar din Ungaria, informeaza Mediafax.
Ungaria: Propunerea unor state UE privind platile catre sistemele de pensii private nu este viabila

„Din perspectiva noastra, este putin mai mult decat o cosmetizare”, a declarat presedintele Consiliului de Buget, Gyorgy Kopits.

Alti membri ai consiliului au afirmat ca propunerea nu da guvernelor mai mult spatiu de manevra pe teritoriul fiscal, iar investitorii nu vor considera credibile datele indicand deficite bugetare mai mici.

Romania si alte opt tari membre ale UE au transmis CE o scrisoare prin care solicita schimbarea regulilor contabile, astfel incat sa se reduca deficitele bugetare si nivelul datoriilor statelor care implementeaza reforme in domeniul pensiilor.

Scrisoarea, adresata Comisiei Europene si presedintelui UE, Herman van Rompuy, a fost semnata de ministrii finantelor din Romania, Suedia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Lituania si Letonia, potrivit ziarului Wirtschaftsblatt.

Una dintre primele reactii oficiale a venit de la guvernul german, care s-a aratat „foarte sceptic” in privinta propunerii. Ulterior, Comisia a aratat ca nu are inca o pozitie clara in privinta acestei propuneri, dar ca este un „subiect relevant”.