Vintu, urmarit penal pentru fals in documente

23 Jan, 11:14 • Redactia DailyBusiness
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este urmarit penal pentru fals in documente oficiale.
Vintu, urmarit penal pentru fals in documente

El a fost adus cu mandat, joi dimineata, la Parchetul General.

Procurorii au descoperit ca in baza de date a Republicii Moldova exista doua documente, un pasaport si un buletin cu fotografia lui Sorin Ovidiu Vintu, dar pe numele unei persoane care nu exista, respectiv Sorin Haralambie.

Sorin Ovidiu Vintu a fost adus de mascati, joi dimineata, la Parchetul General, acolo unde este audiat si i se aduc la cunostinta invinuirile din noul dosar.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie — Sectia de urmarire penala si criminalistica s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca autoritatile din Republica Moldova au eliberat pe numele unui cetatean moldovean un buletin de identitate si un pasaport pe care sunt aplicate fotografii care nu apartineau acestuia.

Imaginea existenta in cadrul fisei personale a cetateanului moldovean a fost inaintata autoritatilor romane, care au constat ca, dupa anumite elemente, aceasta corespunde infatisarii lui Sorin Ovidiu Vintu, potrivit agerpres.ro

Ca urmare a verificarilor efectuate de catre autoritatile romane, s-a stabilit in mod cert, prin intermediul unei constatari tehnico-stiintifice, ca fotografia din fisa personala a cetateanului moldovean il reprezinta pe Sorin Ovidiu Vintu.